02.02.2017 20:27

Ronaldinho nieuwe ambassadeur van Barça

Na ruim acht jaar is Ronaldinho terug bij FC Barcelona, de club waar hij een internationale wereldster werd. De Braziliaan wordt ambassadeur van de Catalanen, hij representeert FC Barcelona op diverse evenementen. 

Ronaldinho speelde van 2003 tot en met 2008 voor FC Barcelona, daarvoor werkte hij al aan zijn naamsbekendheid in Europa bij Paris Saint-Germain. Met FC Barcelona won de Zuid-Amerikaan echter alles wat er te winnen viel, inclusief individuele prijzen als de Ballon d'Or in 2005 en de prijs voor beste voetballer ter wereld in 2004 en 2005. In het shirt van de Catalanen kwam hij uiteindelijk tot 145 wedstrijden, waarin Ronaldinho 71 keer scoorde.

Naast zijn nieuwe rol als ambassadeur gaat Ronaldinho ook uitkomen voor het zogenaamde Legends project, waar oud-voetballers van de club vriendschappelijke wedstrijden spelen voor het goede doel. In 2011 keerde Ronaldinho terug naar zijn thuisland, waar hij in 2015 stopte met voetballen als speler van Fluminense RJ. Voor velen staat Ronaldinho symbool voor vermakelijk en technisch voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner