03.02.2017 09:43

Coach Kameroen denkt dat Onana spijt heeft

Kameroen plaatste zich donderdagavond voor de finale van de Afrika Cup, nadat Ghana met 2-0 werd verslagen. Bondscoach Hugo Broos denkt dat de thuisblijvers nu spijt hebben.

Broos kreeg meerdere afmeldingen voor de Afrika Cup, onder meer van Ajax-doelman André Onana. Hij gaf aan liever bij Ajax te blijven en daar eerste doelman te zijn, dan bij Kameroen op de bank te zitten en zijn basisplaats op het spel te zetten. Ook Joel Matip (Liverpool), Maxime Poundje (Girondins Bordeaux), Ibrahim Amadou (Lille OSC), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Guy Ndy Assembe (AS Nancy) en André Zambo (Olympique Marseille) gaven de voorkeur aan hun club boven de Afrika Cup.

"Dat zullen ze zich nu al een beetje beklagen", begint Broos tegenover Sporza na het bereiken van de finale. "We zijn vorig jaar begonnen om van deze spelers een groep te maken. Ik heb veel spelers vervangen en heb ook nieuwe en jonge spelers ingepast. Ik zit al 29 jaar in het trainersvak en zo'n groep heb ik nog nooit meegemaakt. Dit zijn geen 23 voetballers, maar 23 vrienden. De sfeer is altijd goed, niemand zit met een lang gezicht op de bank."

In de finale moet Kameroen het opnemen tegen Egypte. De Egyptenaren kregen pas één tegendoelpunt dit toernooi en zijn de favoriet, maar Broos geeft Kameroen een goede kans. "We hebben een jonge ploeg, maar we maken veel goed met werkkracht en strijd. We hebben maar twee dagen rust, maar de spelers zijn zo gemotiveerd dat ze de vermoeidheid niet zullen voelen." Zondagavond om 20.00 uur is de aftrap van de finale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner