12.02.2017 18:03

Vreemde actie Veltman onderwerp van gesprek

Centrale verdediger Joël Veltman druipt teleurgesteld af na de nederlaag van Ajax thuis tegen Willem II. (20-08-2016)
Centrale verdediger Joël Veltman druipt teleurgesteld af na de nederlaag van Ajax thuis tegen Willem II. (20-08-2016)

Joël Veltman was het onderwerp van gesprek na de wedstrijd Ajax-Sparta (2-0). De rechtsback van de Amsterdammers simuleerde de bal uit te gaan spelen in verband met een geblesseerde ploeggenoot. Toen de Spartanen daarom stopten met drukzetten, snelde Veltman langs zijn tegenstander.

Vooral Alex Pastoor was niet te spreken over de actie van de verdediger. "Ik vond het een héél sportief moment, vooral dat armgebaar", reageerde hij cynisch op het voorval voor de camera's van FOX Sports. Peter Bosz vond het een vreemd schouwspel. "Het was wel een rare situatie, vond ik, want iedereen stond stil. En volgens mij maakte Veltman ook een beweging? Ik weet niet of ik zoiets zelf ook gedaan had."

Toch had de trainer van Ajax begrip voor de actie van Veltman. "Sparta was vanaf het begin van de wedstrijd heel rustig aan het doen met ingooien, dus als ik speler was en ik speelde tegen zo'n ploeg, dan had ik hem ook niet uitgeschoten. Als je de hele wedstrijd aan het tijdrekken bent... Ik had geen armgebaar gemaakt, maar ik had hem ook niet uitgeschoten. Dan moet je maar opschieten, vind ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner