14.02.2017 11:15

Drenthe: "Heb geen spijt van bepaalde dingen"

Royston Drenthe schiet de bal richting het doel tijdens Sheffield Wednesday - Cardiff City in de Championship. (27-09-14)
Royston Drenthe schiet de bal richting het doel tijdens Sheffield Wednesday - Cardiff City in de Championship. (27-09-14)

Royston Drenthe heeft geen spijt van bepaalde dingen die hij tijdens zijn professionele carrière heeft gedaan. De 29-jarige linkspoot besloot onlangs te stoppen als voetballer en verder te gaan als rapper.

"Er waren te veel randzaken die mij uit de tent lokten", aldus Drenthe tegenover RTV Rijnmond. "Daardoor heb ik bepaalde dingen gedaan die anderen misschien niet zouden doen. Nu hoef ik daar niet meer aan te denken. Al heb ik geen spijt van bepaalde dingen die ik heb gedaan. Ik heb heel mooie tijden meegemaakt, maar ook zware tijden. Maar ik mag echt niet klagen. Ik kan altijd zeggen dat ik op twintigjarige leeftijd bij Real Madrid heb gevoetbald en kijk met een gerust hart terug op mijn carrière."

Drenthe had in het verleden niet altijd een goede band met zijn trainers. "Ik had het bijvoorbeeld heel veel aan de stok bij David Moyes bij Everton, ik had geen goede band met José Mourinho in de korte tijd dat we samen bij Real Madrid zaten en ik had nu eenmaal die stempel van moeilijke jongen, van herrieschopper. Maar andere trainers hebben ook aan mij gevraagd hoe het kon dat ik problemen had met andere trainers, omdat zij het zelf niet zagen. Maar dat komt dan niet naar buiten."

De linkspoot is weliswaar gestopt als prof, maar zal de bal niet definitief opbergen. "Het leukste is zelf voetballen. Het blijft ook mijn passie en ik blijf het ook doen met mijn vrienden. Maar alles er om heen, heb ik geen zin meer in. Bij mijn laatste club in de Emiraten moest ik zelf om mijn salaris vragen, anders kreeg ik het niet. En nu krijg ik nog vier maanden van ze en als ik daar zelf niet achteraan ga, krijg ik het niet. Dat soort dingen heb ik allemaal geen zin meer in. Ik heb geen zin om nog om mijn centen te vragen terwijl ik daar hard voor heb gewerkt. Ik wil nu gewoon leuke dingen gaan doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner