18.02.2017 10:42

Primeur in Spanje: basisspelers uit elf landen

In het rijtje bijzondere statistieken kan Spanje sinds vrijdagavond gevonden worden. Granada CF startte de wedstrijd tegen Real Betis met elf verschillende nationaliteiten in de basisopstelling, dit is nog nooit voorgekomen in de Primera División.

Drie spelers uit Europa, vier uit Noord- en Zuid-Amerika en vier Afrikaanse voetballers vormden de opstelling van Granada. Spelers uit Mexico, IJsland, Frankrijk, Uruguay, Spanje, Nigeria, Kameroen, Marokko, Ghana, Brazilië en Colombia namen het op tegen Real Betis en deden het goed. Al na 33 minuten stond de ploeg met 3-0 voor via doelpunten van Mehdi Carcela-González (Marokko), Adrián Ramos (Colombia) en Andreas Pereira (Brazilië).

Granada, dat met Héctor maar één Spanjaard in de basisopstelling had, won het duel uiteindelijk met 4-1. Bij tegenstander Real Betis speelde Ryan Donk in de eerste helft, hij werd in de rust gewisseld. Isaac Cuenca, oud-speler van Ajax, kwam als invaller in het veld. Het internationale Granada kon de overwinning goed gebruiken, de ploeg staat zelfs na de driepunter nog in de degradatiezone van Spanje.