20.02.2017 15:14

Alves haalt hard uit naar clubleiding Barcelona

Dani Alves maakt minuten in het shirt van Juventus. (18-02-2017)
Dani Alves maakt minuten in het shirt van Juventus. (18-02-2017)

De clubleiding van FC Barcelona krijgt forse kritiek van oud-speler Dani Alves. De verdediger speelt momenteel bij Juventus, maar blikt zwaar gefrustreerd terug op zijn tijd in Catalonië. Hij voelt zich respectloos behandeld.

Alves maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Juventus. Het was geen vrijwillige keuze om Barcelona na acht seizoenen te verlaten, zo laat de Braziliaan nu doorschemeren. "Ik ben een speler die zich graag geliefd voelt, maar daar was bij Barcelona geen sprake van. In de laatste drie jaar hoorde ik heel vaak dat ik moest vertrekken, maar uitleg kreeg ik niet. Het bestuur was vals en ondankbaar. Ze hebben echt geen idee hoe ze met spelers om moeten gaan", aldus Alves tegen ABC.

De 33-jarige rechtsback voelt zich moedwillig de deur uitgewerkt en doelt met name op zijn laatste twee seizoenen in dienst van Barça. Alves werd twee jaar geleden te kennen gegeven dat hij geen nieuw contract zou krijgen en leek daardoor transfervrij te gaan vertrekken uit Catalonië. In juni 2015 kreeg hij alsnog een nieuwe verbintenis voorgehouden.

"Ze kwamen pas met een aanbieding toen de FIFA de club opzadelde met een transferverbod", vervolgt Alves zijn relaas. "Daardoor kwam ik weer in beeld. Ik tekende een contract met een clausule om transfervrij te kunnen vertrekken. Dat was dan wel weer netjes van de club. Maar ik werd niet gewaardeerd, dus besloot ik te vertrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner