01.03.2017 22:08

Luis Enrique na dit seizoen weg bij Barça

FC Barcelona moet voor volgend seizoen op naar een nieuwe trainer. Luis Enrique heeft woensdagavond op de persconferentie aangegeven dat hij zijn aflopende contract in Catalonië niet gaat verlengen. Luis Enrique was sinds de zomer van 2014 de trainer van FC Barcelona.

De club won woensdagavond met 6-1 van Sporting Gijón, maar op de afsluitende persconferentie liet Luis Enrique weten dat hij na dit seizoen vertrekt bij de club. De afgelopen weken werd, vooral van buitenaf, aan de stoelpoten van de Spanjaard gezaagd. FC Barcelona verloor met maar liefst 4-0 van Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League, terwijl er in de competitie ook een achterstand is op concurrent Real Madrid.

FC Barcelona begon de laatste paar dagen echter weer met winnen, terwijl Real Madrid in de Primera División onverwachts een steekje liet vallen. Hierdoor zijn de titelkansen weer levend voor FC Barcelona en doet de Spaanse topploeg weer ouderwets mee om de prijzen in Spanje. De club staat ook in de finale van de Copa del Rey. Het is niet bekend wat Luis Enrique na het huidige seizoen gaat doen.

Met FC Barcelona won hij acht hoofdprijzen. Zo pakte hij de Champions League, de UEFA Supercup, won hij met FC Barcelona het Wereldkampioenschap voor clubteams en ook in eigen land werden er diverse bekers gewonnen. De Spaanse competitie was twee keer een prooi voor de manschappen van Luis Enrique, hij won de Copa del Rey twee keer en was ook succesvol in één Spaanse Supercup.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner