02.03.2017 14:25

Real vergevingsgezind na rode kaart van Bale

Gareth Bale heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan zijn teamgenoten na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Las Palmas. Met tien man kwam De Koninklijke met 1-3 achter, waarna het nog wel een punt pakte.

Bij Bale nam de frustratie na de 1-1 ruststand toe. Eerst schopte hij zomaar tegen de benen van Jonathan Viera en deelde vervolgens ook nog een duw uit. Reden voor scheidsrechter David Fernández Borbalán om de aanvaller vlak na rust van het veld te sturen. De gevolgen zijn niet mild, want door het puntenverlies is FC Barcelona de nieuwe koploper van de Primera División.

Bale bood na afloop zijn excuses aan, die door trainer Zinédine Zidane zijn geaccepteerd. "Dit kan gebeuren. Het is een onderdeel van de wedstrijd, dat we niet meer kunnen veranderen. Normaal ben ik blij na onze wedstrijden, maar deze keer niet. Het is een lang seizoen en we gaan het nog omdraaien", aldus Zidane op de clubsite.

Linksback Marcelo sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Ik ga hem geen draai om zijn oren geven, dat doe ik bij mijn kinderen. Bale is oud genoeg om te weten of hij een fout heeft gemaakt. Deze dingen gebeuren in het voetbal, maar hopelijk gebeurt het niet nog een keer dit seizoen."

Real Madrid draait zeer moeizaam en zag een ruime voorsprong op achtervolgers Barcelona en Sevilla verdwijnen. In de laatste drie wedstrijden werd één keer gewonnen, met de hakken over de sloot bij Villarreal (2-3). Zidane weet dat het beter moet. "We kunnen niet zoeken naar excuses. We moeten ons spel verbeteren, want we zijn niet tevreden met hoe we spelen."

"Er zijn in een seizoen altijd momenten als deze. De laatste drie of vier wedstrijden ging het niet zoals we willen. We zullen het gaan analyseren en we gaan dingen veranderen. We hebben al laten zien dat we beter kunnen en moeten positief denken. We zullen het negatieve analyseren, maar terugkomen van 1-3 naar 3-3 is een enorme inspanning."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner