02.03.2017 19:25

Luis Enrique wil vooral uitrusten na het seizoen

Het is uitgesloten dat Luis Enrique na zijn avontuur bij FC Barcelona direct voor een nieuwe baan als trainer gaat. De reden dat de Spanjaard zijn aflopende contract niet verlengt bij de Catalanen is dat hij vooral rust wil.

Woensdag kondigde de trainer van de Spaanse grootmacht aan dat hij na dit seizoen vertrekt bij FC Barcelona. Naar eigen zeggen is Luis Enrique altijd bezig met het leiden van de club. "Met de constante zoektocht naar oplossingen en methodes om m'n ploeg beter te maken. Ik heb maar weinig rust, weinig tijd voor mezelf", is de conclusie van de eindverantwoordelijke.

"Als het seizoen is afgelopen, denk ik dat het me goed zal vergaan. Ik zal veel moeten uitrusten. Dat is de hoofdreden voor mijn vertrek." FC Barcelona verloor in het heenduel van de achtste finales van de Champions League met maar liefst 4-0 van Paris Saint-Germain, waardoor een afscheid in stijl lastig gaat worden. Luis Enrique beseft echter dat hij op meerdere borden schaakt. "We zitten in een lastige situatie maar we kunnen met behulp van iedereen het tij nog keren. Anders zijn er nog belangrijke competities over. En daarna zal ik waardig afscheid nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner