12.03.2017 20:49

Barça na debacle: "Moeten blijven knokken"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Na de midweekse comeback tegen Paris Saint-Germain (6-1), kwam FC Barcelona zondagmiddag weer terug op aarde. Op bezoek bij Deportivo La Coruña werd met 2-1 verloren, waardoor de titelkansen een flinke knauw krijgen.

Barça is na de wedstrijd nog altijd koploper van de Primera División. De ploeg heeft echter twee wedstrijden meer gespeeld dan Real Madrid en staat maar één punt boven de Madrilenen. Zondagavond kan Real echter de koppositie overnemen in de thuiswedstrijd tegen Real Betis. Luis Suárez wil de hoop op het kampioenschap nog niet opgeven. "Er is nog een lang weg te gaan in de competitie en we moeten tot het einde blijven strijden."

Laagvlieger Deportivo bungelt onderaan op de ranglijst. Na de zege op Barcelona staat de club acht punten boven de degradatiestreep en heeft het weer wat lucht. "Wedstrijden tegen teams onderaan op de ranglijst zijn zwaar, want ze spelen thuis veel sterker. We gaven ze de openingsminuten van de eerste helft en zij toonden geen genade door hun kansen te maken", aldus de spits van Barça op de clubsite.

Verdediger Gerard Piqué sluit zich aan bij de woorden van de Uruguayaan. Volgens Piqué moet de ploeg niet het hoofd verliezen en hoop blijven houden op de titel. "We moeten de situatie op een kalme en relaxte manier benaderen, want La Liga is nog lang. We speelden vandaag niet zoals we dat willen. Zo is sport, we zijn geen robots."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner