01.04.2017 17:51

Ramos gespaard door Zidane tegen Alavés

Real Madrid treedt zondag zonder aanvoerder Sergio Ramos aan tegen Deportivo Alavés. De Spaanse verdediger krijgt, met het oog op het bomvolle programma van de Madrilenen, rust van trainer Zinedine Zidane.

De 'Koninklijke' heeft deze maand liefst negen wedstrijden op het schema staan, waaronder de duels met Bayern München in de kwartfinales van de Champions League. Eveneens staat het altijd beladen duel met aartsvijand FC Barcelona op het programma. Het puntenverschil bedraagt twee punten in het voordeel van Real Madrid. Daarnaast heeft de ploeg van Zidane een wedstrijd minder gespeeld.

"Sergio krijgt rust, hij heeft de laatste tijd heel veel gespeeld", zei Zidane zaterdag. "Met negen wedstrijden in een maand hebben we al onze spelers hard nodig." Ramos is dit seizoen weer van grote waarde voor Real Madrid. De verdediger maakte in de Spaanse competitie al zeven doelpunten, bijna allemaal van beslissende waarde.

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Alavés gaat Real Madrid op bezoek bij Leganés en zaterdag 8 april wacht de derby tegen stadgenoot Atlético Madrid.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner