02.04.2017 20:45

Spaans elftal opgeheven na nederlaag van 12-0

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De leiding van de Spaanse voetbalclub Eldense, die uitkomt op het derde niveau, heeft zondag een opmerkelijke beslissing genomen door het eerste elftal tijdelijk op te heffen. Het besluit volgt op de reusachtige nederlaag een dag eerder tegen FC Barcelona B. Eldense moest in Catalonië met liefst 12-0 buigen voor het tweede elftal van Barça, een record op het derde Spaanse niveau.

Eldense, afkomstig uit Elda in de regio Valencia, degradeerde als gevolg van de nederlaag naar het vierde niveau, met nog zes wedstrijden te spelen. De spelers liepen zaterdag tijdens de wedstrijd al huilend en radeloos over het veld. Direct na de vernedering kondigde de clubleiding drastische maatregelen aan. Zondag bleek dat de banden met de Italiaanse investeerders van de club zijn verbroken en dat Eldense dit seizoen niet meer in actie komt. "Alle sportieve activiteiten van het eerste elftal zijn voorlopig opgeschort", staat in een verklaring.

Met zestien punten achterstand op de bovenstaande club op de ranglijst en een doelsaldo van -58 beleeft Eldense een kansloos seizoen. In deze competitie speelde Tim Vincken, voormalig speler van Feyenoord, van 2014 tot 2016.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner