02.04.2017 22:42

Suárez leidt FC Barcelona langs Granada

Met een doelpunt en een assist heeft Luis Suárez er zondag voor gezorgd dat FC Barcelona mee blijft doen in de strijd om de Spaanse voetbaltitel. Dankzij de Uruguayaanse aanvaller won tet team van trainer Luis Enrique met 1-4 bij Granada. Koploper Real Madrid was eerder op zondag met 3-0 te sterk voor Deportivo Alavés, en heeft twee punten meer dan Barcelona en één duel minder gespeeld.

Barcelona miste Gerard Piqué en de geschorste Lionel Messi. Suárez nam zijn ploeg bij de hand en maakte kort voor rust het openingsdoelpunt. De aanvaller passeerde de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa met een fraaie lob.

Jeremie Boga kwam aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen en de invaller had maar vier minuten nodig om gelijk te maken: 1-1. Op aangeven van Suárez bracht Alcacer Paco Barcelona in de 64e minuut voor de tweede keer op voorsprong. Ivan Rakitic (via verdediger Matthieu Saunier) en Neymar bepaalden de eindstand in de 83e en 91e minuut op 1-4. Granada stond op dat moment al met tien man na rood voor Uche Agbo.