08.04.2017 13:59

Reservedoelman Boer gaat Ajax verlaten

Diederik Boer plukt de bal voordat Benito Raman gevaarlijk kan worden. Mitchell Dijks (l.) was meegelopen. (08-12-2016)
Diederik Boer plukt de bal voordat Benito Raman gevaarlijk kan worden. Mitchell Dijks (l.) was meegelopen. (08-12-2016)

Het aflopende contract van Diederik Boer bij Ajax gaat niet worden verlengd. De doelman kwam in 2014 naar Amsterdam om de rol van reservekeeper te vervullen en na drie seizoenen komt aan die samenwerking een einde.

De 36-jarige Boer hoorde lange tijd niets van Ajax, maar heeft nu duidelijkheid. Boer mag uitkijken naar een nieuwe club, nadat de rol van reservedoelman achter Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en inmiddels André Onana heeft vervuld. In de KNVB beker kwam hij nog wel aan spelen toe, maar in de Eredivisie kwam Boer er maar weinig aan te pas in het shirt van Ajax.

Nadat hij met PEC Zwolle op legendarische wijze de beker won ten koste van Ajax, gaat de teller voor Ajax eindigen op zeven wedstrijden in de beker. Dit seizoen wist hij tegen Willem II (5-0) zijn doel schoon te houden, vorig seizoen lukte dat tegen De Graafschap (2-0) en in zijn eerste seizoen tegen JOS (9-0) en Urk (4-0).

In de Eredivisie werd er twee keer een beroep gedaan op Boer. Onder Peter Bosz keepte Onana alle wedstrijden, maar onder Frank de Boer mocht hij beginnen tegen FC Dordrecht (2-1 nederlaag) en Heracles Almelo (0-2 zege). Wel gunde Bosz zijn reservekeeper een Europese wedstrijd. Tegen Standard Luik (1-1) keepte Boer zijn enige Europese wedstrijd van zijn loopbaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner