19.05.2017 11:14

Ajacieden maakten meeste minuten in de EL

André Onana en Amin Younes voeren de ranglijst aan voor spelers met de meeste minuten in het huidige Europa League-seizoen. De Ajax-keeper noteerde al precies twaalfhonderd minuten achter zijn naam.

De doelman uit Kameroen staat daarmee bovenaan de lijst, ondanks dat hij één van de wedstrijden miste. In het laatste duel van de groepsfase tegen Standard Luik (1-1) posteerde Peter Bosz tweede doelman Diederik Boer onder de lat. Desondanks speelde Onana in 13 Europa League-optredens 1200 minuten in het Europese toernooi. Daarin hield de sluitpost zes keer de nul. 

Op slechts drie minuten afstand van Onana volgt Younes. De vleugelaanvaller speelde in totaal 1197 minuten. Dat deed de Duitser, die opgeroepen is voor de nationale selectie voor de Confederations Cup, in alle mogelijke 14 wedstrijden. In tegenstelling tot Onana startte hij ieder duel in het toernooi, maar zeven keer werd hij voortijdig naar de kant gehaald. 

Paul Pogba volgt de Ajacieden op plaats drie (1179 minuten), terwijl aanvoerder Davy Klaassen op de zevende plaats staat met 1109 minuten. Younes en Pogba zijn samen met Celta de Vigo-speler Daniel Wass de drie spelers die als enige 14 wedstrijden meespeelden in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner