21.05.2017 19:44

Atlético wint bij afscheid Vicente Calderón: 3-1

Atlético Madrid heeft met een overwinning op Athletic Bilbao (3-1) afscheid genomen van stadion Vicente Calderón. De ploeg uit Madrid verhuist volgend seizoen naar een nieuw onderkomen en gaf aan de hand van Fernando Torres, kind van de club, een mooi eresaluut aan het stadion waar Atlético sinds 1966 zijn wedstrijden afwerkte.

Torres liet het publiek in de achtste en elfde minuut twee keer juichen. De bezoekers uit Bilbao deden in de tweede helft nog wat terug via Iñaki Williams, maar Ángel Correa stelde vlak voor tijd de laatste zege van de thuisploeg in Estadio Vicente Calderón zeker. Atlético was al zeker van de derde plaats in de Spaanse competitie.

Aanstaande zaterdag wordt de laatste wedstrijd gespeeld in het Madrileense stadion. Het is de Spaanse bekerfinale die gaat tussen FC Barcelona en Deportivo Alavés.