21.05.2017 21:50

Real Madrid na 5 jaar eindelijk weer kampioen

Real Madrid heeft zondag de landstitel veroverd in Spanje. De ploeg van trainer Zinédine Zidane won op de slotdag van La Liga met 2-0 bij Málaga en werd daardoor voor de 33e keer kampioen, voor het eerst sinds 2012.

De Madrilenen namen de titel over van FC Barcelona, dat de afgelopen twee jaar de beste club in Spanje was. De ploeg uit de hoofdstad ging de laatste speelronde in met drie punten voorsprong op Barcelona, dat alleen bij een nederlaag van Real de titel had kunnen prolongeren. De koploper maakte echter geen fout.

Cristiano Ronaldo zette de 'Koninklijke' al na anderhalve minuut op voorsprong in Estadio La Rosaleda. Karim Benzema tikte tien minuten na rust de tweede treffer binnen. Real Madrid kan ook nog de Champions League winnen. De titelverdediger neemt het over twee weken in de finale in Cardiff op tegen Juventus.