14.06.2017 19:32

Van Wolfswinkel vierde Nederlander voor Basel

Ricky van Wolfswinkel is pas de vierde speler uit Nederland die het shirt van FC Basel om zijn schouder zal dragen. De meest recente Nederlander in dienst van de club uit Zwitserland is Jean-Paul Boëtius.

De allereerste landgenoot die bij FC Basel speelde was Adrie van Kraaij. De verdediger begon zijn loopbaan bij PSV, waarna hij na elf seizoenen in 1982 de overstap maakte naar het Belgische Thor Waterschei. In 1984 volgde een transfer naar Basel, waar hij een seizoen onder contract stond.

Marco Sas is de tweede Nederlander die voor Basel speelde. De in Vlaardingen geboren speler debuteerde in 1988 in het betaalde voetbal voor Sparta Rotterdam. Via NAC Breda en Bradford City kwam hij in Basel terecht. Ook hij speelde slechts een seizoen voor Basel, waarna hij in 2000 terugkeerde in Nederland om voor Deltasport Vlaardingen te spelen.

Zoals genoemd is Boëtius de meest recente Nederlander die voor Basel speelde. De oud-speler van Feyenoord verliet Rotterdam in 2015 voor FC Basel. Het lukt hem daar nog niet om door te breken. Het afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis in België voor Racing Genk. Zijn contract loopt tot medio 2019, waardoor hij gezelschap krijgt van Van Wolfswinkel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner