10.10.2017 10:00

Ingezoomd op: Real's regisseur op het middenveld

In de schaduw van de supervedettes van Real Madrid die aanvallend veelvuldig excelleren staat Toni Kroos. De 27-jarige Duitse spelmaker is dé stille kracht en de regisseur op het middenveld bij de Koninklijke.

Na de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus (1-4) sprak de 79-voudig Duits international de volgende woorden: "Cristiano Ronaldo is erg belangrijk voor ons. Je hebt iemand nodig die scoort en hij deed het wederom voor ons." Ronaldo maakte tijdens de finale twee treffers en was daarmee ontzettend belangrijk voor de Spaanse grootmacht. Toch moet de Portugese ster de ballen krijgen en dat is precies waar Kroos fenomenaal goed in is. 

Meeste assists
Sinds begin vorig seizoen is de voormalig speler van Bayern München namelijk verantwoordelijk voor het creëeren van de meeste kansen in de Primera División: negentig stuks. Geen enkele andere speler van Real Madrid zette zo vaak een medespeler vrij voor de goal. In twaalf van de negentig voorzetten werd vervolgens ook het doel gevonden. Ook daarmee voert Kroos de lijst aan van Real Madrid-spelers met de meeste assists sinds de start van het seizoen 2016/2017.

Enkel FC Barcelona-speler Luis Suarez wist vorig seizoen meer assists te geven dan de middenvelder. In de afgelopen drie seizoenen gaf hij maar liefst 29 assists. Kroos, die sinds juli 2014 onder contract staat in Madrid en al 102 wedstrijden in de Primera División speelde, is daarnaast de speler die het vaakst een medespeler wist te vinden: 2399 passes. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner