07.01.2018 18:20

Messi voegt zich in rijtje met Iniesta en Xavi na zege

Door de basisplaats van Lionel Messi in het duel met Levante UD (3-0) staat de teller van de Argentijnse aanvaller in totaal op vierhonderd Primera División-wedstrijden. Daarmee is hij de derde FC Barcelona-speler ooit die de grens van vierhonderd duels is gepasseerd.

Huidig FC Barcelona-speler Andrés Iniesta, eveneens basisspeler tegen de ploeg uit Valencia, speelde 427 wedstrijden in de Spaanse competitie. Xavi Hernández, inmiddels spelers van het Qatarese Al Sadd, heeft het record in handen. De Spanjaard die aan het einde van deze maand 38 jaar wordt, speelde maar liefst 505 wedstrijden voor Barça in La Liga. De dertigjarige Messi heeft dus nog 105 duels nodig om Xavi te evenaren.

Primera División-wedstrijden voor FC Barcelona

  1. Xavi: 505 duels
  2. Iniesta: 427 duels
  3. Messi: 400 duels

Messi scoorde tegen Levante UD al vroeg in het duel de openingstreffer. Op aangeven van linksback Jordi Alba schoot de supervedette met zijn linker de bal achter Oier. Met zijn treffer komt de aanvaller op zestien treffers in de competitie, waarmee hij topscorer is. Bovendien gaf Messi bij de 3-0 de assist op Paulinho, waardoor hij in de laatste zeventien wedstrijden direct betrokken bij 24 doelpunten van FC Barcelona, met zestien goals en acht assists. Luis Suárez zorgde voor de tweede Catalaanse treffer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner