25.01.2018 23:21

Cillessen houdt in 71% van zijn Barça-duels de nul

Jasper Cillessen won met FC Barcelona de return van de kwartfinale in de Copa del Rey van stadsgenoot RCD Espanyol. De doelman van het Nederlands elftal stapte met zijn ploeggenoten met een 2-0 zege van het veld. Het was voor Cillessen alweer de vijfde keer dat hij de nul hield dit seizoen.

Dat deed de sluitpost in zijn zevende wedstrijd van dit seizoen, waarmee hij een clean sheet-percentage heeft van liefst 71,4%. Daarmee doet Cillessen het een stuk beter dan vorig seizoen, toen hij in slechts drie wedstrijden zijn goal schoon hield. Een jaar geleden kwam hij namelijk tot tien wedstrijden, waardoor hij in slechts dertig procent van zijn duels de nul hield. Dit seizoen presteert de doelman dus een stuk beter bij FC Barcelona.

De clean sheets van Cillessen dit seizoen

• vs. Sporting 2-0 (CL)
  • vs. Murcia 0-3 (Copa)
  • vs. Murcia 5-0 (Copa)
  • vs. Celta 5-0 (Copa)
  • vs. Espanyol 2-0 (Copa)

Cillessen zag ploeggenoten Luis Suárez en Lionel Messi voor rust de enige twee treffers van het duel maken. De 2-0 zege was genoeg na de 1-0 nederlaag van een week geleden en dus bekert Barça verder naar de halve finale van de Copa del Rey. Philippe Coutinho, deze winter overgekomen voor honderdzestig miljoen euro van Liverpool FC, maakte zijn debuut. De Braziliaan viel ruim twintig minuten voor tijd in.

Bij FC Barcelona is Cillessen de tweede doelman. Trainer Ernesto Valverde geeft de voorkeur aan de excellerende keeper Marc-André Ter Stegen. De Oranje-international mag opdraven in wedstrijden voor de beker en als Ter Stegen verhinderd is. Omdat het Spaanse toernooi uit een tweeluik bestaat, keept Cillessen sowieso nog twee wedstrijden dit seizoen, mits fit.