04.06.2018 14:45

Monsterzeges (23-3 en 24-1) bezorgen oud-profs titel

Een opvallend verhaal in het amateurvoetbal. Het derde elftal van MASV is kampioen geworden in de reserve 4e klasse na twee gigantische overwinningen. De Arnhemse club, met oud-profs Nicky Hofs en Tim Cornelisse in de gelederen, poetste in de laatste twee duels een ongelooflijk doelpuntenverschil weg.

MASV 3 moest beide wedstrijden spelen tegen dezelfde ploeg: Veluwezoom 2 uit Velp. Voorafgaand aan de laatste twee duels had concurrent SC Rheden 2 een veel beter doelsaldo. De eerste wedstrijd van MASV tegen Veluwezoom werd met 23-3 gewonnen, terwijl het tweede treffen in een nog hogere score eindigde: 24-1. Het doelsaldo ging van +46 naar +89 en daarmee werd niet SC Rheden (dat op een doelsaldo van +85 eindigde) maar MASV kampioen.

Direct waren er geluiden dat MASV een akkoordje had gesloten met Veluwezoom, maar niets was minder waar. Eef Kasteel, voorzitter van de Arnhemmers, wilde niets weten van frauduleuze praktijken: "Het is gewoon verlopen zoals het hoort. Het was doelpunt maken, bal pakken, rennen naar de middenlijn en weer aanvallen. En bij de 10-1 was er bij de tegenstander natuurlijk wel wat geknakt", aldus de voorzitter in gesprek met De Gelderlander. Voormalig Feyenoord-speler Nicky Hofs had een gigantisch aandeel in de kampioenswedstrijd: hij scoorde veertien keer.

Cornelisse, die ooit speelde voor onder meer Vitesse, FC Utrecht, FC Twente en Willem II was zich van geen kwaad bewust. "We hebben gewoon negentig minuten gas gegeven. Dat doen we normaal nooit. Bij een doelpunt of zes denkt iedereen normaal gesproken al aan de derde helft. Dat was deze keer niet het geval. We zijn gewoon doorgegaan."