02.08.2018 11:30

Keeper (40) stopt met meer prijzen dan duels op zak

De relatief onbekende Paulo Lopes heeft zijn keepershandschoenen in de wilgen gehangen. Opzich geen opvallend nieuws, ware het niet dat de veertigjarige reservedoelman van SL Benfica een gigantische prijzenpakker blijkt.

Toen Lopes vijftien jaar was, kwam hij in de jeugdopleiding van SL Benfica. Hij schopte het in 1999 om zich bij de selectie van het eerste elftal te voegen, maar een doorbraak bleef uit. Na omzwervingen belandde hij in 2012 weer bij de ploeg uit Lissabon, waar hij in totaal slechts elf wedstrijden voor speelde in dertien seizoenen. Opvallend is dat hij in die periode liefst twaalf prijzen wist te winnen met SL Benfica. 

Paulo Lopes als speler van SL Benfica:

  • Aantal seizoenen: 13 jaar
  • Aantal wedstrijden: 11 duels
  • Aantal prijzen: 12 trofeeën 


Lees ook: Arias naar Atlético: na Stam duurste PSV-verdediger 


In al die jaren dat Lopes selectiespeler was van SL Benfica, was hij reservedoelman of zelfs de derde keeper. Zodoende kwam hij amper in actie voor de Portugese club. Naast zijn wedstrijden voor SL Benfica kwam hij ook uit voor Gil Vicente, FC Barreirense, SC Salgueiros, Estrela Amadora, CD Trofense en CD Feirense. Nooit trok hij dus een shirt aan van een club buiten de Portugese landsgrenzen. Lopes is vanaf heden de trainer van SL Benfica u23.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner