07.10.2018 17:50

Real Madrid al bijna zeven uur zonder doelpunt

Het lijkt crisis bij topclub Real Madrid. De ploeg van Julen Lopetegui slaagde er voor het vierde duel op rij niet in om een doelpunt te maken: de slechtste reeks sinds 1985. Inmiddels staat het team al 6,5 uur droog.

De laatste goal van De Koninklijke dateert van 22 september, toen Marco Asensio na 41 minuten de openingsgoal maakte tegen Espanyol. Daarna stokte de productie. Sevilla (0-3 nederlaag), Atlético Madrid (0-0), Deportivo Alavés (1-0) en in de Champions League tegen CSKA Moskou slaagden er allemaal in om de topspelers van het scoren af te houden.


 Lees ook: VIDEO: fraaie vrije trap De Jong helpt Sydney naar finale 


Daarom duurt de droogte nu inmiddels al 409 minuten. Het is de minst productieve reeks sinds april 1985. Toen werd er vijf wedstrijden op rij niet gescoord. De totale productie van de club uit Madrid staat dit seizoen op twaalf treffers: evenveel als nummer elf Levante UD. Vier goals daarvan kwamen op naam van spits Karim Benzema.

Ondanks het vele puntverlies in de laatste drie duels staat Real Madrid nog steeds gedeeld aan kop. FC Barcelona en Real Madrid hebben allebei veertien punten, maar de Catalanen hebben nog een wedstrijd tegoed.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner