15.10.2018 08:00

Hoe dit Zweedse team de titel pakte met minste goals

AIK Solna stevent af op de landstitel in de Zweedse Allsvenskan. De ploeg heeft acht punten voorsprong op de concurrenten Hammarby IF en IFK Norrköping, terwijl er nog vijf wedstrijden gespeeld moeten worden.

Daarnaast scoort de Zweedse ploeg er rust op los. AIK Solna is met 46 doelpunten niet de meest scorende ploeg, want twee teams vonden vaker het net. Dat was in 1998 wel anders. Toen pakte de ploeg het landskampioenschap van Zweden, maar in dat jaar werd het net amper gevonden. De ploeg maakte in totaal slechts 25 keer doelpunten.


 Lees ook: Nederland verslaat Duitsland met grootste marge ooit 


Een kampioen met weinig doelpunten kan altijd, maar AIK Solna spande de kroon twintig jaar geleden. Geen enkele ploeg uit de competitie scoorde minder vaak dan de titelwinnaar. De grootste overwinning van AIK Solna dat seizoen was dan ook 2-0. Die uitslag vond in totaal twee keer plaats, voor de rest werd er maximaal met één goal verschil gewonnen. 

De onderste twee ploegen van dat seizoen kwamen nog aardig in de buurt van het doelpuntentotaal van AIK Solna, maar BK Häcken en Östers IF degradeerden terwijl het respectievelijk twee en één keer vaker scoorden dan landskampioen AIK Solna. 

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om alle details te bekijken. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner