13.10.2018 22:52

Nederland verslaat Duitsland met grootste marge ooit

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond een ruime zege geboekt op Duitsland: 3-0. Nooit eerder werd er met een dergelijke marge gewonnen van de Duitsers. De crisis bij Duitsland houdt daardoor aan.

Voor Joachim Löw begon de avond nog leuk: de Duitse bondscoach had voor de 168ste keer de leiding over Die Mannschaft. Daarmee is hij Sepp Herberger voorbij, die tot 167 interlands kwam als bondscoach. Het lachen was hem echter snel vergaan. Met de 3-0 nederlaag werd de grootste nederlaag ooit geleden tegen Oranje en de vijfde nederlaag in 2018 zijn er net zoveel als in de 33 jaren daarvoor.

Eerder waren in 2018 Mexico (0-1) en Zuid-Korea (0-2) op het Wereldkampioenschap te sterk, wonnen Oostenrijk (1-2) en Brazilië (0-1) in vriendschappelijke wedstrijden en was het nu Oranje in de Nations League dat de Duitsers versloeg: 3-0. Voor rust maakte Virgil van Dijk het verschil, door uit de rebound raak te koppen: 1-0. Na de rust kwam er een omsingeling rond het strafschopgebied van Oranje, maar sloeg de thuisploeg in de counter twee keer toe. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zetten de 3-0 op het scorebord.

Door het uitblijven van een Duits doelpunt, werd al voor de derde wedstrijd op rij niet gescoord. Tegen Frankrijk (0-0) en Zuid-Korea (0-2) bleven doelpunten ook al uit. Nog nooit eerder kwam de Duitse nationale ploeg in drie opeenvolgende wedstrijden niet tot scoren.


Lees ook: De Ligt derde tiener met tien interlands


Goed nieuws voor Oranje
Tegenover de donkere dagen voor de aftredend wereldkampioen staat een mooie avond voor het Nederlands elftal. De laatste zege van het Nederlands elftal op de Oosterburen stamde uit 2002, toen er met 1-3 werd gewonnen. Die marge van twee doelpunten was altijd het maximale verschil in het voordeel van Nederland, maar met de 3-0 zege werd de grootste overwinning ooit geboekt op Duitsland.

Na afloop van de wedstrijd namen Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart afscheid van het Nederlands elftal. Van der Vaart speelde 109 interlands, maakte vijf eindtoernooien mee en scoorde 25 doelpunten. Kuyt speelde 104 interlands, was er ook bij op vijf eindtoernooien en maakte 24 doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner