01.12.2018 14:56

Bazoer lijkt na drie wedstrijden al klaar in Porto

De huurperiode van Riechedly Bazoer bij FC Porto lijkt al snel ten einde te komen. De middenvelder werd verbannen naar de tweede selectie, terwijl hij pas drie wedstrijden voor het eerste elftal uitkwam.

Afgelopen vrijdag werd Bazoer teruggezet naar het tweede om disciplinaire redenen. Trainer Sérgio Conceição lichtte zijn beslissing toe op de persconferentie: "We roeien allemaal dezelfde kant op. Als iemand buiten de boot gaat hangen, waardoor die misschien langzamer gaat, kan dat ons het kampioenschap kosten. Iedereen die niet met ons mee wil roeien, heeft een moeilijk leven."

In twee bekerwedstrijden begon hij in de basis (één doelpunt) en in de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou (3-1) kwam hij als invaller binnen de lijnen. Een stijgende lijn leek zichtbaar. Na gestart te zijn bij het tweede, ging hij in oktober minuten maken voor de hoogste afdeling. Daar kwam een abrupt einde aan met zijn verbanning naar FC Porto B.FC Porto gaat aan kop van de Portugese Primeira Liga. De ploeg verzamelde twee punten meer dan achtervolger Sporting CP. Bazoer maakte in deze competitie nog geen minuten.

Terug naar VfL Wolfsburg
Een terugkeer naar VfL Wolfsburg, waar Bazoer onder contract staat, lijkt ook niet de beste optie voor hem. Vorig seizoen begon hij maar zes competitiewedstrijden. Trainer Bruno Labbadia lijkt het niet in hem te zien zitten. De Nederlanders Paul Verhaegh en Jeffrey Bruma kwam onder hem dit seizoen ook nog niet aan spelen toe, Wout Weghorst doet het wel naar behoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner