16.12.2018 12:54

Messi moet 14 vrije trappen-specialisten voor zich dulden

Geen speler schoot de laatste vijf seizoenen meer vrije trouwen tegen de touwen dan Lionel Messi. De Argentijn legde echter ook wel erg vaak aan voor de spelhervatting: als het gaat om conversie moet Messi veertien spelers voor zich dulden.

Sinds het seizoen 2014/2015 scoorde Messi zeventien keer uit een vrije trap. In de grootste vijf competities van Europa komt geen speler ook maar enigszins in de buurt van dat aantal. Miralem Pjanić volgt met tien treffers op gepaste afstand, teamgenoot Paulo Dybala maakt de top drie compleet met negen doelpunten.

Als er wordt gekeken naar hoe vaak een speler aanlegde voor een vrije trap en hoeveel doelpunten daaruit volgden, komt er een heel ander rijtje specialisten naar voren. Messi maakte weliswaar de meeste treffers, maar stond met 179 pogingen verreweg het vaakst achter de bal. Zijn conversie is 9,5% en daarmee komt Messi op plaats vijftien.

Verrassende lijstaanvoerder
Enis Bardhi, speler van Levante UD, transformeerde gemiddeld de meeste vrije trappen in een doelpunt. Uit 27 pogingen volgden zes doelpunten, een conversie van 22,2%. De Macedoniër is pas bezig aan zijn tweede seizoen in Spanje, maar maakte met zijn traptechniek gelijk indruk. In zijn eerste vier wedstrijden in het shirt van Levante, schoot hij al twee vrije trappen tegen de touwen. Dat seizoen maakte hij nog drie treffers uit de spelhervatting. De teller in het huidige seizoen staat nog op één doelpunt. Op bezoek bij Getafe CF maakte hij het winnende doelpunt (0-1).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner