30.12.2018 11:02

Keizer doelpuntrijker dan koplopers 5 beste competities

Sinds voormalig Ajax-coach Marcel Keizer aan het roer staat bij Sporting CP, gaat het voor de wind met de ploeg van Bas Dost. Keizer coachte tot nu toe negen duels, waarin hij acht overwinningen boekte.

In de laatste negen wedstrijden verloor Sporting alleen met 0-1 van Vitória Guimarães. De andere acht duels werden met zeer ruime cijfers gewonnen. Onder Keizer scoort de Portugese ploeg erop los: tot nu toe al 34 keer, een gemiddelde van 3,8 goals per wedstrijd. Daardoor heeft hij een veel productievere ploeg dan de koplopers in de beste vijf competities: Liverpool FC, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Juventus en FC Barcelona.


 Lees ook: Juventus op vakantie als beste winterkampioen ooit 


Gemiddeld aantal goals van de koplopers in competitie en Keizer

  1. Sporting CP (onder Keizer) - 3,8 per wedstrijd
  2. Paris Saint-Germain - 2,9 per wedstrijd
  3. FC Barcelona - 2,8 per wedstrijd
  4. Borussia Dortmund - 2,6 per wedstrijd
  5. Liverpool FC - 2,4 per wedstrijd 
  6. Juventus - 2,2 per wedstrijd

Ook zaterdagavond haalde Sporting uit in het bekertoernooi. Een 1-4 zege op CD Feirense zorgde ervoor dat de manschappen van Marcel Keizer zich plaatsten voor de halve finale van het Portugese bekertoernooi, mede dankzij een goal van Bas Dost. Sporting is de regerend winnaar en kan over enkele maanden de beker prolongeren. In de titelstrijd heeft het een achterstand van vijf punten op koploper FC Porto.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner