07.01.2019 09:45

Real betaalt voor Díaz meer dan in laatste 5 winters samen

Sinds het vertrek van Zinédine Zidane en supervedette Cristiano Ronaldo loopt het voor geen meter bij Real Madrid. Zondagavond verloor het nog met 0-2 van Real Sociedad. Direct na het debacle kondigde de clubleiding de eerste versterking aan van deze transferperiode. Brahim Díaz, in 2014 overgenomen van Málaga CF, maakt de overstap van Manchester City naar De Koninklijke tot de zomer van 2015.

De club maakt een bedrag van liefst zeventien miljoen euro, wat kan oplopen tot 23 miljoen euro door bonussen, over aan de Engelse club voor de Spaanse aanvallende middenvelder. Dat is een flinke uitzondering voor Real Madrid, want de afgelopen drie seizoenen gaf het geen stuiver uit in de winterse transferperiode. De laatste speler die meer kostte voor Real Madrid, was Klaas Jan Huntelaar. in de winter van 2009 verkaste de aanvaller van Ajax op 1 januari naar de Spaanse hoofdstad voor een bedrag van liefst 27 miljoen euro. Sindsdien deed Real Madrid amper nog grote aankopen tijdens de winterse transferperiodes.

De laatste vijf jaar aan uitgaven van Real Madrid in de winter:

  1. 2018/19: €17 miljoen*
  2. 2017/18: –
  3. 2016/17: –
  4. 2015/16: –
  5. 2014/15: €13 miljoen

Met de komst van Díaz willen de beleidsbepalers van Real Madrid een signaal afgeven. Er moet een nieuw team gebouwd worden. Zeker na het vertrek van Ronaldo en met onder andere de op leeftijd geraakte Sergio Ramos, Marcelo en Luka Modrić. Díaz is nog maar negentien jaar oud en speelde zijn wedstrijden voornamelijk in het tweede elftal van Manchester City. In 2016, tijdens de 1-2 zege in het League Cup-duel met Swansea City, debuteerde hij al in de hoofdmacht. Dit seizoen had hij nog geen enkele keer een basisplaats onder Pep Guardiola in de Premier League. 

* De 17 miljoen euro is enkel de transfer van Brahim Díaz. Het bedrag kan verder oplopen tijdens de maand januari. Op 1 februari is de transferperiode gesloten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner