09.01.2019 09:00

Messi passeert Liliu en is koploper van Gouden Schoen

Lionel Messi staat bovenaan de ranglijst in de strijd om de Gouden Schoen. De supervedette van FC Barcelona scoorde afgelopen weekend tegen Getafe één van de twee treffers en tilde zijn doelpuntentotaal naar zestien.

Daardoor verzamelde hij 32 punten* en is hij de nieuwe lijstaanvoerder. Messi stond afgelopen weekend op een gedeelde tweede plaats, samen met Mbaye Diagne (Kasımpaşa SK), Zakaria Beglarishvili (FC Flora Tallin) en Paulinho (BK Häcken). Alleen Liliu, die namens Nõmme Kalju FC uitkomt op het hoogste niveau van Estland, stond nog boven Messi. De Braziliaan had 31 punten verzameld en zal vanaf nu geen bedreiging meer vormen. De Estse competitie is namelijk al afgelopen. Omdat ook de competities in Estland, Zweden, Wit-Rusland, Ierland, Finland en Tsjechië (bijna) zijn afgelopen, staan de topscorers daarvan hoog de lijst.

Op plaats vijf komen we weer een aantal bekende namen tegen uit de grootste Europese competities. Cristiano Ronaldo (Juventus), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal FC) scoorden dit seizoen veertien treffers en staan daarom op 28 punten. Patrick Hoban van Dundalk FC doet het nog net iets beter met 29 punten. Daardoor staat de speler uit Ierland nog op plaats vier. Messi won de Gouden Schoen al vijfmaal in zijn carrière.

De top 5 in de strijd om de Gouden Schoen:

  • 32 punten: Messi (Barcelona)
  • 31 punten: Liliu (Nõmme Kalju)
  • 30 punten: Diagne (Kasımpaşa), Beglarishvili (Flora Tallin), Paulinho (Häcken)
  • 29 punten: Hoban (Dundalk)
  • 28 punten: Ronaldo (Juventus), Kane (Tottenham), Aubameyang (Arsenal)

* Met een speciaal puntensysteem wordt de topscorer van Europa bepaald. De winnaar daarvan wint de Gouden Schoen aan het einde van het seizoen. Zo worden de doelpunten van spelers uit de vijf grootste competities vermenigvuldigd met factor twee, die van spelers uit minder goede competities met anderhalf of één.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner