09.01.2019 11:00

Wie worden de nieuwe Vinícius, Neymar en Arthur?

Elk jaar duiken er nieuwe toptalenten uit Brazilië op in Europa. Zo floreert Vinícius Júnior momenteel bij Real Madrid, terwijl De Koninklijke ook 45 miljoen euro betaalde voor de achtienjarige Rodrygo. Hij stapt volgend jaar over naar Madrid. AC Milan smeet met miljoenen voor Lucas Paquetá en Eder Militão is het nieuwe pareltje bij FC Porto. Welke Braziliaanse toptalenten lijken de aankomende jaren dezelfde route te gaan bewandelen? 

Reinier | 16 jaar | Flamengo RJ
We trappen af met de jongste speler waarvan we heel veel verwachten: Reinier Jesus Carvalho, oftewel Reinier. De centrale middenvelder heeft nog geen minuten gemaakt in de hoofdmacht van Flamengo RJ, maar dat betekent niet dat Reinier een onbekende is op de scoutingslijstjes van de Europese topclubs. Zo zat Liverpool FC al eens op de tribune voor hem, terwijl ook Real Madrid, Manchester City, Juventus and AS Roma al belangstelling toonden. Flamengo RJ zit in een luxepositie, want de tiener heeft een gelimiteerde afkoopsom van 70 miljoen euro in zijn contract.

Brenner | 18 jaar | São Paulo FC 
In tegenstelling tot Reinier heeft Brenner zich al wel laten gelden op het hoogste niveau in Brazilië. De Série A is al lang geen onbekend terrein meer voor de spits van São Paulo FC. In totaal mocht hij al tien keer opdraven in de competitie en was hij tweemaal trefzeker. Op het U17 Wereldkampioenschap van 2017 in India maakte Brenner nog drie doelpunten namens Brazilië. Het land bereikte de halve finale, maar werd uitgeschakeld. Wel won het de strijd om brons. 

Pedrinho | 20 jaar | Corinthians SP
Deze twintigjarige speler van Corinthians SP is misschien de bekendste van de lijst. Pedrinho heeft namelijk al 47 Série A-wedstrijden achter zijn naam staan. Daarin scoorde de dribbelaar nog niet, maar liet hij wel een goede indruk achter. De linksbenige rechtsbuiten werd al gelinkt aan Ajax, maar de Braziliaanse club verlangt naar verluidt meer dan veertig miljoen euro voor zijn toptalent. Buitenlandse media meldden ook al over de interesse van FC Barcelona en Paris Saint-Germain in Pedrinho. Het duurt niet lang meer of Pedrinho maakt de overstap naar Europa. Misschien deze maand nog wel. 

Lincoln | 20 jaar | Flamengo RJ
Vinicius Júnior en Paquetá waren dé toptalenten van Flamengo RJ, maar zij zijn zogezegd momenteel speler van respectievelijk Real Madrid en AC Milan. De toptalenten-status hebben zij afgegeven aan Lincoln. De dribbelaar, die graag vanaf de linkervleugel komt, speelde vorig seizoen nog regelmatig samen met Vinicius Júnior. Lincoln heeft namelijk ook al twaalf wedstrijden in de Série A gespeeld. Italiaanse media berichtten eerder al dat AC Milan naast Paquetá ook graag Lincoln wilde inlijven, maar de transferclausule van vijftig miljoen euro was iets te gortig voor de Italiaanse club. 

Lucas Lourenço | 17 jaar | Santos FC
Neymar werd jaren geleden door heel Europa begeerd, toen hij als tiener doorbrak namens Santos FC. Uiteindelijk koos hij voor FC Barcelona, terwijl hij nu de supervedette is van Paris Saint-Germain. Mogelijk wordt Lucas Lourenço de opvolger van Neymar. Nog niet zo lang geleden, op 2 december van het vorige jaar, maakte hij zijn debuut namens Santos FC. In het duel met Sport Club Recife (2-1 verlies) kwam hij na 74 minuten binnen de lijnen voor Jean Mota. FC Barcelona toonde al interesse in Lourenço.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner