14.01.2019 07:30

Solari haalt zijn gelijk met wisselbeurten voor Isco

Real Madrid zegevierde zondag laat met 1-2 bij Real Betis. De meeste ophef was al voor de aftrap, toen bleek dat Solari spelmaker Isco wéér op de bank had gezet. De trainer heeft echter het gelijk aan zijn zijde.

"Ik moet bepaalde keuzes maken over wie er wel en wie er niet spelen. Dit is in ieder geval absoluut niet persoonlijk. Iedereen in mijn selectie kan spelen, het is aan mij om voor het beste team te kiezen", liet Solari weten na afloop van het gewonnen duel met Real Betis. De resultaten liegen er dan ook niet om: met Isco haalt Real Madrid een veel lager winstpercentage dan zonder de 26-jarige Spanjaard, die zijn laatste volle negentig minuten speelde op 28 oktober tijdens de 5-1 oorwassing bij FC Barcelona. Isco werd daar de kind van de rekening. 

Real Madrid met Isco vs. Real Madrid zonder Isco onder leiding van Solari:

 • Real Madrid met Isco:
  Wedstrijden – 11 duels
  Gewonnen – 7 duels
  Winstpercentage – 63,6%
   
 • Real Madrid zonder Isco
  Wedstrijden – 6 duels
  Gewonnen – 6 duels 
  Winstpercentage – 100%

Solari kon tegen Real Betis geen beroep doen op Gareth Bale, Lucas Vázquez, Toni Kroos, Marco Asensio én Marcos Llorente. Tijdens de wedstrijd zag de Argentijnse oefenmeester ook spits Karim Benzema geblesseerd uitvallen. Ondanks het ontbreken van al deze spelers kreeg Isco geen speelminuten. Ook hield Solari linksback Marcelo negentig minuten op de bank, Reguilón kreeg de voorkeur. "Voor specifieke momenten neem ik specifieke beslissingen", zei de trainer over de wisselbeurt van Marcelo. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner