21.01.2019 08:00

VIDEO: PSV's talent Romero scoort bij Argentinië -20

Tijdens de Campeonato Sudamericano heeft PSV-aanvaller Maximiliano Romero zich van zijn beste kant laten zien. De aanvaller scoorde tijdens het jeugdtoernooi namens Argentinië u20 op Luuk de Jong-achtige wijze met een fraaie kopbal.

Tegen de leeftijdsgenoten van Paraguay torende de aanvaller boven iedereen uit en knikte hij na een half uur spelen de 1-0 tegen de touwen. Zijn treffer leverde Argentinië een gelijkspel op, want Marcelino Ñamandú maakte vlak voor rust de 1-1. Het was de eerste treffer van Romero tijdens het toernooi. De aanvaller, die in januari 2018 voor tien miljoen euro werd overgenomen van het Argentijnse Vélez Sarsfield, scoorde nog niet namens PSV in de competitie. Wel was hij driemaal trefzeker namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. 

De Argentijnse aanvaller koos ervoor om naar het toernooi in Zuid-Amerika af te reizen, in tegenstelling tot PSV-middenvelder Mauro Júnior. De Braziliaanse speler besloot in Eindhoven te blijven om zich te richten op zijn clubcarrière. Dat wierp vooralsnog zijn vruchten niet af, want trainer Mark van Bommel stuurde de negentienjarige Braziliaan met Jong PSV mee. De trainer lijkt het te zien zitten in hem. Mauro Júnior speelde namelijk maar 2,5% van de mogelijke speeltijd mee. Vorig seizoen onder Phillip Cocu was dat nog 19%. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner