24.01.2019 09:00

Cillessen heeft hoger reddingspercentage dan Ter Stegen

Bij FC Barcelona is Marc-André ter Stegen de onbetwiste eerste keus onder de lat. Daardoor moet Oranje-doelman Jasper Cillessen het doen met een bijrol. Toch bewijst hij telkens weer zijn klasse als hij speelt.

Statistisch gezien doet Cillessen het zelfs beter dan zijn Duitse concurrent. De 29-jarige Nijmegenaar, die alleen in de Copa del Rey en sporadisch in de Champions League een basisplaats heeft, incasseerde slechts zeven tegengoals in de laatste 44 schoten die op hem af werden gevuurd. Dat betekent dat hij een reddingspercentage van 84,1% heeft. Dit seizoen werd er in de competitie en Champions League 94 keer op het doel van Ter Stegen geschoten, waarvan hij er 26 doorliet: een reddingspercentage van 73,3%.


 Lees ook: Gouden duo Higuaín-Sarri in ere hersteld bij Chelsea 


Reddingspercentages doelmannen FC Barcelona

  • Marc-André ter Stegen - 73,3%
  • Jasper Cillessen - 84,1%

Woensdagavond beleefde Cillessen een mindere avond in het shirt van Barcelona. Sevilla FC was met 2-0 te sterk in de kwartfinale van de Copa del Rey. Cillessen hield zijn ploeg met een fraaie redding op de been in de eerste helft, maar was daarna kansloos bij de twee tegentreffers. Bij Sevilla schitterde Quincy Promes met onder meer een assist op de openingstreffer.

Barcelona ontvangt volgende week Sevilla om de achterstand goed te maken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Lionel Messi dan wél worden opgetrommeld. De Argentijn zat niet bij de selectie tegen Sevilla en dat werd pijnlijk afgestraft. Barcelona is getuige de cijfers afhankelijk van de kleine dribbelaar, want zonder Messi verloor het liefst 25% van de wedstrijden dit seizoen. Met Messi in de basis ging Barça in 8,3% van de wedstrijden ten onder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner