31.01.2019 16:00

Alba geeft bij Barça 43% van zijn assists op Messi

Jordi Alba produceerde woensdagavond tijdens de returnwedstrijd in de kwartfinale van de Copa del Rey tegen Sevilla FC (6-1 winst) assist 50 en 51 in het shirt van FC Barcelona. De Spaanse vleugelverdediger weet vooral ontzettend vaak Messi te vinden.

Sinds zijn komst in de zomer van 2012 naar FC Barcelona gaf Alba namelijk 22 van zijn 51 assists op zijn Argentijnse ploeggenoot. Dat is een percentage van liefst 43%. Ook dit seizoen bereidt de verdediger bijzonder vaak een doelpunt van Messi voor. Sinds augustus 2018 gaf de linksback dertien assists en meer dan de helft daarvan eindigden bij de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or: zeven eindpasses bereikten Messi, zes gingen naar een andere ploeggenoot. 

Assists van Jordi Alba als speler van FC Barcelona:

  • Assists op Messi: 22 assists
  • Assists niet op Messi: 29 assists
  • Totaal aantal assists: 51 assists

De assists van Alba op Messi zijn vaak karakteristiek. Soms in de aanloop naar de assist zelf combinerend met de Argentijn om vervolgens vaak een harde lage voorzet te geven op de supervedette van de ploeg. Dat gebeurt logischerwijs niet altijd, zoals woensdagavond bij de fenomenale 6-1 van FC Barcelona tegen Sevilla FC. Alba legde met een hakje klaar voor Messi na een fantastische Barça-aanval. Voor de aanvaller vervolgens een koud kunstje om Sevilla FC-doelman Juan Soriano te passeren en de fraaie aanval te promoveren tot doelpunt. 

Ook klik met Suárez
Sinds de komst van Luis Suárez naar FC Barcelona weet Alba ook de aanvaller uit Uruguay regelmatig te vinden. Suárez transfereerde in de zomer van 2014 van Liverpool FC naar de Catalaanse stad en sindsdien gaf Alba 43 assists. Veertien daarvan gingen naar de voormalig Ajacied, terwijl 29 assists werden gegeven aan een andere speler (voornamelijk Messi dus). 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner