01.04.2019 07:45

Benzema scoort tegen elke tegenstander in La Liga

Real Madrid had zondagavond een treffer van Karim Benzema in de negentigste minuut nodig om te winnen van Primera División-hekkensluiter SD Huesca: 3-2. Het was voor de 31-jarige aanvaller overigens een opvallende treffer.

Benzema heeft nu namelijk tegen elke tegenstander gescoord waartegen hij speelde in de Spaanse competitie. In totaal trof hij 34 ploegen in de Primera División en alle 34 team moesten een Benzema-treffer incasseren. In Spanje is opvallend genoeg FC Barcelona één van de teams waar hij het vaakst tegen scoorde, hij speelde Benzema ook de meeste duels tegen die ploeg. Tegen de Catalanen scoorde hij in alle competities namelijk negen keer, echter zijn er twee ploegen waartegen hij nog vaker het net vond.

Zidane-telg als keeper
Aangezien Thibaut Courtois afwezig was wegens een blessure aan zijn dijbeen lag het voor de hand dat trainer Zinédine Zidane voor doelman Keylor Navas zou kiezen tegen SD Huesca. Niets was minder waar, want de Fransman koos voor zijn zoon: Luca Zidane. Het was niet het debuut van de sluitpost, maar wel pas zijn tweede wedstrijd in de Primera División. Net als tegen SD Huesca kreeg hij in mei 2018 ook twee treffers om zijn oren tegen Villarreal CF (2-2).

Zidane is echter niet van plan om Luca vaker te laten spelen. "Luca is derde doelman bij Real Madrid. Thibaut Courtois kon vandaag niet spelen vanwege een blessure en ik besloot Keylor Navas rust te geven na een voor hem hectische interlandperiode. Om die reden gaf ik vandaag speeltijd aan Luca", zette de trainer zijn zoon met beide benen op de grond.