04.04.2019 09:15

Real Madrid met meeste competitienederlagen in 10 jaar

Real Madrid is bezig aan een catastrofaal seizoen. Woensdagavond ging de ploeg van Zidane onderuit bij Valencia CF. In Estadio de Mestalla werd het 2-1, waardoor de grootmacht al negen competitienederlagen leed.

Dat is het hoogste aantal van de laatste tien seizoenen in de Primera División voor Real Madrid. Vorig seizoen was het al niet best in de Spaanse competitie, toen het zesmaal onderuit ging, het hoogste aantal verliespartijen van de afgelopen tien seizoenen (tot dit seizoen). Het aantal van zes nederlagen bereikte het eveneens in het seizoen 2014/2015. In de seizoenen 2008/2009, 2003/2004, 2001/2002 verloor Real Madrid in het hele seizoen maar liefst tien wedstrijden in de competitie. Als de Madrilenen dit seizoen dus nog eenmaal verliezen in de resterende acht duels, evenaart de club de slechtste seizoenen van deze eeuw qua verliespartijen. 

De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt nu al dertien punten. Afgelopen weekend ontsnapte De Koninklijke nog aan een beschamend resultaat, toen het in de slotfase scoorde en met 3-2 won van hekkensluiter SD Huesca. Bovendien kreeg Real Madrid dit seizoen in de competitie al 36 tegendoelpunten. Onder meer de keepers van Real Sociedad, CD Leganés, Athletic Bilbao, Getafe CF en Deportivo Alavés hoefden minder vaak de bal uit het net te vissen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner