20.05.2019 14:40

Complete dominantie Messi La Liga met individuele stats

De laatste wedstrijden in de Spaanse Primera División zijn gespeeld. Zondagavond krikte FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi zijn doelpuntentotaal nog maar even verder op naar 36 stuks, waar hij slechts 34 duels voor nodig had. 

De supervedette scoorde SD Eibar twee treffers tijdens het 2-2 gelijkspel en verzekerde zich zodoende van de topscorerstitel, voor het geval dat naaste belagers Karim Benzema en Luis Suárez in de laatste wedstrijd onverhoopt nog veertien keer zouden scoren en hem de topscorerstitel zouden ontnemen. Dat lukte dus niet. Ook qua assists staat Messi bovenaan de lijst, al deelt hij de eerste plaats met Sevilla FC-aanvaller Pablo Sarabia. Allebei gaven ze dertien assists. Maar niet alleen als doelpuntenmaker en aangever is de Argentijnse speler van FC Barcelona de beste in de Spaanse competities, ook als het gaat om vrijwel elke andere individuele aanvallende statistiek.

Dat Messi niet de meeste tackles maakte of het vaakst zijn doel schoon hield, is logisch. Maar van alle spelers uit de Primera División schoot hij onder meer het vaakst, bereidde hij de meeste (grote) kansen voor, scoorde hij het vaakste twee keer in één duel, maakte hij de meeste hattricks, trof hij het vaakst het houtwerk en gaf hij de meeste passes. Duizelingwekkende statistieken die aangeven hoe dominant Messi aanwezig is in Spanje. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner