08.06.2019 13:34

Real spendeert +250 miljoen vóór start transferperiode

De transferperiode moet nog beginnen, maar Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez kent al drukke tijden. De Koninklijke gaf al meer dan 250 miljoen euro uit aan versterkingen voor het volgende seizoen.

Na de dramatische jaargang 2018/2019 trekt Real Madrid flink de portemonnee. Trainer Zinedine Zidane mag gaan bouwen aan een nieuwe ploeg, opnieuw naast La Liga, de Copa del Rey en Champions League grijpen is geen optie. Real Madrid is er daarom al vroeg bij met aan het aantrekken van versterkingen. De transferperiode in Spanje opent pas op 1 juli, maar er zijn al vier spelers gepresenteerd in Madrid.

De meest recente handtekening werd gezet door Eden Hazard. De Belg komt over van Chelsea FC na de transactie van honderd miljoen euro. Hazard is tot dusverre wel de duurste transfer van Real Madrid deze zomer. Eerder werden Luka Jović, Eder Militão en Rodrygo voor lagere bedragen gecontracteerd.

Versterkingen van Real Madrid:

  • Eden Hazard (Chelsea FC) - 100 miljoen
  • Luka Jović (Eintracht Frankfurt) - 60 miljoen
  • Eder Militão (FC Porto) - 50 miljoen
  • Rodrygo (Santos FC) - 45 miljoen

  • Totaal: 255 miljoen

Vorig jaar koos Pérez er juist voor om de hand op de knip te houden. Voor sterspeler Cristiano Ronaldo ontving de club 117 miljoen euro, maar hele grote aankopen bleven uit. Er werd 163 miljoen uitgetrokken voor onder meer Vinícius Júnior, Thibaut Courtois, Álvaro Odriozola, Mariano Díaz en Brahim Díaz, wat niet genoeg was om een sterk seizoen te draaien. Pérez heeft daarvan geleerd en heeft dat bedrag nu al ruimschoots overtroffen.

Chelsea gaat Hazard erg missen
Hazard was afgelopen seizoen een onmisbare schakel bij Chelsea. De ploeg maakte maar 63 competitiedoelpunten, waarvan er zestien werden gemaakt door Hazard en vijftien werden voorbereid. Bij bijna de helft van de productie (49,2 procent) was de dribbelaar direct betrokken. Geen enkele andere ploeg in de Premier League was zo afhankelijk van één speler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner