21.06.2019 09:00

Kwart van selectie Marokko op Afrika Cup is 'Nederlands'

Met een generatie uitstekende voetballers begint Marokko dit weekend aan de Afrika Cup. De éénvoudig winnaar van het toernooi, in 1976, zal met een Nederlands tintje mikken op nieuw succes op het Afrikaanse toernooi.

Zes van de in totaal 23 selectieleden hebben een connectie met Nederland. Drie spelers voetballen momenteel in de Nederlandse Eredivisie. Dat zijn Hakim Ziyech, sterspeler bij Ajax, Oussama Idrissi, aanvaller van AZ en Noussair Mazraoui, eveneens Ajacied. Daarnaast riep bondscoach Herve Renard drie spelers op die een verleden hebben op de Nederlandse velden: Karim El Ahmadi speelde voor FC Twente en Feyenoord en Nordin Ambrabat en Manuel Da Costa voor PSV.

Het gehalte aan 'Nederlandse' voetballers had nog veel hoger kunnen zijn. Zo zijn er wel wat spelers die de afgelopen jaren vaak bij de selectie zaten, maar op het continentale eindtoernooi ontbreken. Bijvoorbeeld Sofyan Amrabat, de ex-Feyenoorder die er nog wel bij was op het WK afgelopen zomer. Ook Feyenoorder Yassin Ayoub, FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi en Ajacied Zakaria Labyad zijn niet opgenomen in de selectie door bondscoach Hervé Renard.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner