25.06.2019 11:11

Trouwe Tabárez bereikt historische grens met Uruguay

De Uruguayaanse bondscoach Óscar Tabárez had dinsdagnacht voor de tweehonderdste keer de leiding over de nationale ploeg. De 72-jarige Tabárez is de eerste bondscoach die die grens met een land bereikt.

In 1988 was hij voor de eerste keer bondscoach van Uruguay, maar een trainersfunctie bij Boca Juniors wilde Tabárez na twee jaar niet laten liggen. In 2006 keerde hij weer terug als bondscoach, waar hij dertien jaar later nog op zijn post zit. Met Uruguay is hij inmiddels bezig aan zijn vijfde Copa América.

In zijn jubileumwedstrijd tegen Chili boekte Tabárez zijn 99ste overwinning met de nationale ploeg. Edison Cavani kopte het land een kleine tien minuten voor tijd naar de overwinning: 1-0. Door de zege is Uruguay met negen punten uit drie wedstrijden bovenaan groep C geëindigd, waardoor het Colombia ontloopt en zal aantreden tegen Peru in de kwartfinale.

De meeste aandacht in het duel ging niet naar jubilaris Tabárez of matchwinner Cavani, maar Luis Suárez deed de tongen na afloop het meeste rollen. De spits van FC Barcelona staat bekend om de streken die hij schaamteloos uitvoert om dichter bij een zege te komen, maar protesteren voor een strafschop na 'hands' van keeper Gabriel Arias in zijn eigen strafschopgebied zagen we nog niet eerder. Ook wilde hij een kaart zien voor Gonzalo Jara, die een pitch invader onderuit haalde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner