30.06.2019 12:24

Doelpuntloze Afrika Cup-ronde gebeurde éénmaal eerder

Drie wedstrijden, zes teams, nul doelpunten. Zo verliepen zaterdagavond de groepswedstrijden in de Afrika Cup. De drie wedstrijden eindigden in 0-0, wat in de geschiedenis van het toernooi één keer eerder voorkwam.

Mauritanië - Angolo (0-0), Kameroen - Ghana (0-0), Benin - Guinea-Bissau (0-0) zorgden niet voor een spetterende zaterdagavond op de Afrika Cup. Tot overmaat van ramp voor de voetbalfans voltrok zich een vrijwel identiek scoreverloop op de Copa América. Daar eindigden Colombia - Chili en Uruguay - Peru ook in een doelpuntloos gelijkspel.

Alleen op 21 januari 2002 gebeurde het eerder dat een speelronde op de Afrika Cup zonder doelpunten eindigde. Op het toernooi in Mali werd er niet gescoord bij Marokko - Ghana, Togo - Ivoorkust en Zambia - Tunesië.

Voor bondscoaches Clarence Seedorf en Patrick Kluivert van Kameroen kwam het helemaal niet verkeerd uit dat er niet werd gescoord. Zij staan er door het puntje tegen Ghana goed voor in groep F. Met vier punten uit twee duels heeft het aan een gelijkspel tegen Benin genoeg voor plaatsing voor de achtste finales.

Copa América naar strafschoppen
De kwartfinales van de Copa América voltrokken zich ook al met weinig doelpuntenspektakel. Van de acht overgebleven deelnemers wist er maar één land voor doelpunten te zorgen: Argentinië. Zij waren met 2-0 te sterk voor Venezuela, via doelpunten van Lautaro Martínez en Giovani Lo Celso. In de andere drie duels werd er in 120 minuten niet gescoord en viel de beslissing na strafschoppen.

Daarin kwamen Brazilië (4-3 tegen Paraguay), Chili (5-4 tegen Colombia) en Peru (5-4 tegen Uruguay) als winnaar uit de strijd. In de halve finales staan daardoor de volgende affiches op het programma, waarin het hopen is op meer doelpunten:

  • Woensdag 02:30 uur: Brazilië - Argentinië
  • Donderdag 02:30 uur: Chili - Peru

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner