06.07.2019 11:00

Tapia in 6 weken van Immers naar Coutinho

Het kan snel gaan in de voetballerij. Zes weken geleden stond Willem II-middenvelder Renato Tapia nog tegenover Lex Immers van ADO Den Haag. Dit weekend is hij de spil in het succeselftal va Peru, dat het opneemt tegen Brazilië in strijd om de Copa America.

Daar is de kans groot dat hij oog in oog komt te staan met aanvallende middenvelder Philippe Coutinho. De 27-jarige Braziliaan ging in januari 2018 voor ongeveer 130 miljoen euro van Liverpool FC naar FC Barcelona. Tapia, afgelopen seizoen Feyenoord-huurling in Tilburg en komend seizoen terug in De Kuip, zal de vaardige middenvelder moeten bedwingen.

En dat is eigenlijk vrijwel altijd de taak van de 23-jarige Peruviaan. Tapia is namelijk een vaste basisspeler bij de Copa America-finalist. Hij speelde in totaal al 47 interlands. Door een blessure stond hij afgelopen zomer niet alle minuten op het veld tijdens het WK in Rusland, maar dat is eigenlijk uitzondering. Dit toernooi bleef Tapia alle vijf de duels negentig minuten op het veld.

Het leidde dit toernooi tot één assist: in de slotfase van de halve finale tegen Chili, die met 0-3 werd gewonnen, bereidde hij de goal van Paolo Guerrero voor. Voor aanstaande zondag zal hij de messen nog wat extra moeten slijpen, als gastland Brazilië de tegenstander is. Beide landen troffen elkaar ook al in de groepsfase en toen werd het een walkover voor Brazilië (0-5). Aan Tapia de taak om zondag de deuren gesloten te houden.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner