13.07.2019 08:02

Grootste transfergeweld komt van Spaanse top drie

Met de transfer van Antoine Griezmann naar FC Barcelona voor 120 miljoen euro werd het zoveelste enorme geldbedrag neergelegd door een club uit de Spaanse top drie. Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid gaven het meeste geld uit deze zomerse transferperiode.

Na Emerson (12 miljoen), Neto (26 miljoen), Frenkie de Jong (75 miljoen) was Griezmann (120 miljoen) de vierde grote aankoop van FC Barcelona deze zomer. Het gespendeerde totaalbedrag staat al op 233 miljoen euro, alleen Real Madrid gaf tot dusverre meer uit.

De Koninklijke haalde namelijk voor 303 miljoen euro aan versterkingen. Eden Hazard was met honderd miljoen euro de duurste speler die Real Madrid contracteerde, maar de vier andere grote aankopen kostten ook een flinke duit. Rodrygo (45 miljoen), Ferland Mendy (48 miljoen), Eder Militão (50 miljoen) en Luka Jović (60 miljoen) maken van Real Madrid de big spender van deze transferperiode.

De top drie wordt gecomplementeerd door die derde grote Spaanse club: Atlético Madrid. De clubleiding had al een tijd in de gaten dat Griezmann voor een aanzienlijk bedrag zou vertrekken en was al voor die transfer flink actief in het aantrekken van spelers. Liefst 197 miljoen euro werd neergelegd voor de aankoop van vier spelers. João Félix (126 miljoen) was daarvan de absolute topaankoop.

Hoogste transferuitgaven deze zomer:

  1. Real Madrid: 303 miljoen euro
  2. FC Barcelona: 233 miljoen euro
  3. Atlético Madrid: 197 miljoen euro

> Overzicht van alle transfers van de Spaanse clubs <

FC Barcelona de absolute koopclub
FC Barcelona liep nogal eens te koop met dat de club spelers zelf opleidde in plaats van aantrok, maar van die visie lijkt de afgelopen vijf jaar weinig over. Er is geen club op de wereld die de afgelopen vijf jaar meer uitgaf aan transfers dan de Catalanen deden. De grens van één miljard euro is na de aankoop van Griezmann gepasseerd.

Hoogste transferuitgaven sinds 2014/2015:

  1. FC Barcelona: 1,08 miljard euro
  2. Manchester City: 996 miljoen euro
  3. Manchester United: 890 miljoen euro
  4. Chelsea: 875 miljoen euro
  5. Juventus: 868 miljoen euro

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner