15.07.2019 10:30

Haarlemmer speelt hoofdrol bij Nigeria in knockout-fase

Algerije heeft de finale van de Africa Cup gehaald, waarin het speelt tegen Senegal. De Algerijnen versloegen zondagavond het Nigeria van de in Haarlem geboren William Troost-Ekong, die wederom een hoofdrol opeiste.

De centrale verdediger, die onder meer de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur doorliep en in Nederland uitkwam voor FC Groningen en FC Dordrecht, werkte in de de halve eindstrijd in de eerste helft de bal achter zijn eigen doelman. Het kwam nog nooit eerder voor dat een in Nederland geboren speler een eigen doelpunt maakte in de halve finale van de Africa Cup. Hoewel de Nigerianen via Odion Ighalo nog wel op gelijke hoogte kwamen, liep het toch tegen een nederlaag aan. Algerije-vedette Riyad Mahrez ramde in blessuretijd een heerlijke vrije trap in de kruising (zie video).

Zodoende werd Troost-Ekong de grote schlemiel bij Nigeria, terwijl hij een aantal dagen geleden in de kwartfinale nog de grote held was bij het Afrikaanse land. De status van gevierde man ontving hij in het duel met Zuid-Afrika maakte, toen hij vlak voor het eindsignaal de winnende treffer maakte: 2-1. Wat er van die status over is gebleven na de halve finale is nog maar de vraag, maar dat de verdediger met Nederlandse roots een hoofdrolspeler was deze knockout-fase bij Nigeria, staat vast.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner