18.07.2019 14:45

De speler Seedorf was fabelachtig, als trainer abominabel

Als speler van onder meer Real Madrid, AC Milan, Ajax en het Nederlands elftal won Clarence Seedorf alles wat er te winnen viel en was hij een absolute grote meneer. Als trainer bewandelt Seedorf voorlopig niet een soortgelijke carrière.

Na de teleurstellend verlopen Africa Cup voor Kameroen besloot de bond Seedorf, die samen met rechterhand Patrick Kluivert aan het roer stond bij het Afrikaanse land, op straat te zetten. In de groepsfase kreeg Seedorf met zijn ploeg geen tegengoals, maar het sprankelde evenmin: vs. Benin (0-0), vs. Ghana (0-0) en vs. Guinee-Bissau (2-0). In de tweede ronde was Nigeria met 3-2 te sterk voor de Ontembare Leeuwen. Het ontslag van de 43-jarige oefenmeester is een hard gelag, zeker nadat hij het bij eerdere werkgevers ook nooit lang volhield.

Het dienstverband bij Kameroen was nog de langste, al haalde Seedorf de twaalf maanden niet. Ook bij AC Milan, Deportivo La Coruña en Shenzhen FC vond de clubleiding het na maximaal vijf maanden welletjes met de tegenvallende prestaties onder leiding van de viervoudig winnaar van de UEFA Champions League. Zo is het voorlopig nog even wachten voor Seedorf op de eerste succesvolle trainersklus.

De trainersloopbaan van Seedorf:

  • AC Milan – ontslagen na 5 maanden
  • Shenzhen FC – ontslagen na 5 maanden
  • Deportivo La Coruña – geen contract verlenging na 4 maanden
  • Kameroen – ontslagen na 11 maanden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner