20.07.2019 09:13

Algerije wint eerste Afrika Cup sinds 1990

Algerije heeft in de finale van de Afrika Cup aan het langste eind getrokken. Een vroege goal van het Noord-Afrikaanse land deed Senegal de das om. Het is de tweede keer dat Algerije het toernooi wint.

De Algerijnen wonnen de Afrika Cup namelijk al eens: in het jaar 1990. Daarna volgde dus een droogte van liefst 29 jaar. Een record, want nooit was er een Afrikaans team dat zo lang moest wachten op een nieuwe toernooiwinst. Egypte moest 27 jaar wachten nadat het in 1959 de beker omhoog mocht houden. Nu was het dus de beurt aan Algerije om eindelijk weer te feesten.

In de finale van 2019 troffen de Senegalese bondscoach Aliou Cissé en de Algerijnse coach Djamel Belmadi elkaar. Dat was een vrij uniek moment, want sinds 1998 was er geen finale meer geweest van het eindtoernooi met twee Afrikaanse mannen aan het roer. Al na twee minuten zag laatstgenoemde bondscoach dat zijn Algerije op voorsprong kwam. Baghdad Bounedjah schoot zijn land al na twee minuten op 0-1.

Het was zijn tweede goal van het toernooi. Senegal was echter de ploeg die het meest aanspraak maakte op de overwinning. Het schot van spits Bounedjah was het enige dat de winnaar loste. Senegal had veel meer kansen: in totaal schoot het land twaalf keer, waarvan driemaal tussen de palen. Uiteindelijk hield het Algerije van Riyad Mahrez stand.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner