27.07.2019 09:42

Bizarre Madrileense oefenderby met 10 goals

Real Madrid en Atlético Madrid hebben in New Yersey een geweldig voetbalspektakel op de mat gelegd. In de International Champions Cup won laatstgenoemde club met liefst 3-7 van de eeuwige aartsrivaal.

Atlético Madrid stond na 51 minuten met 0-6 voor tegen De Koninklijke, een ongekende weelde. Beide ploegen stuurden een sterke opstelling het veld in, wat dus leidde tot een prachtig spektakel. Voor Atléti was topaankoop Joao Felix trefzeker. Ook Angél Correa en Vitolo verschenen eenmaal op het scorebord. Spits Diego Costa groeide uit tot man van de wedstrijd met liefst vier treffers.

2 keer rood
Real Madrid-verdediger Nacho zette de 1-6 op het bord, waarna in de slotfase nog twee eretreffers vielen. Karim Benzema benutte een strafschop en invaller Javier Hernandez Carrera zorgde voor het slotstuk. Het was enerverend en soms ook keihard, zoals het wel vaker in de Madrileense derby's gaat. Diego Costa, die dus viermaal trefzeker was, wist het hoofd na een opstootje met Dani Carvajal niet koel te houden. Daardoor werden beide kemphanen uit het veld gestuurd.

Real Madrid-oefenmeester Zinédine Zidane was eerlijk na afloop van het geweldige duel voor de neutrale kijker. "Atlético was in alles beter, meer valt er niet over te zeggen”, constateerde Zidane na afloop. "Dit was een oefenwedstrijd. Op 17 augustus, bij de start van de competitie, moeten we er klaar voor zijn.” Real begint aan de competitie tegen Celta de Vigo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner