13.08.2019 13:45

Nieuw contract van Iñaki Williams is een wereldrecord

Athletic Bilbao-aanvaller Iñaki Williams zette maandag zijn handtekening onder een uniek contract. De Primera División-club schotelde de vleugelaanvaller namelijk een XXL-verbintenis van liefst negen seizoenen voor.

De Spanjaarden werken alleen met Baskische spelers en dus is de clubleiding zeer zuinig op goede spelers die zijn geboren in Bilbao of omstreken, wat het geval is van Williams. Het negenjarige contract is in het huidige voetbal de langste samenwerking tussen een voetballer en een club, maar in het verleden was er één speler die zich voor een nog langere periode bond aan een ploeg. Dat was de middenvelder Denílson.

De toenmalig twintigjarige Braziliaan ondertekende vlak na het Wereldkampioenschap van 1998 in Frankrijk een contract voor tien seizoenen bij Real Betis, dat destijds liefst 31,5 miljoen euro had overgemaakt aan São Paulo. Uiteindelijk maakte de 61-voudig international van seleção de tien jaar net niet vol, want in 2005 maakte hij de overstap naar Girondins Bordeaux. 

Ook recent XXL-contracten in Nederland
Toen Hirving Lozano in de zomer van 2017 van Pachuca CF naar PSV transfereerde, tekende de Mexicaanse aanvaller een contract voor zes jaar. Dat is voor Eredivisie-begrippen zeer zeldzaam, want normaal gesproken worden er alleen deals van maximaal vijf seizoenen gemaakt. Maar niet alleen Lozano tekende een zesjarig contract, ook Dušan Tadić zette zijn handtekening onlangs onder een contract die hem voor dezelfde tijdsduur aan Ajax verbond. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner